Botox

Botox

beeldmerk-klein

Wat is Botox?

Botox, ook wel bekend als botulinetoxine, is een populaire cosmetische behandeling die gebruikt wordt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Het werkt door de signalen van zenuwen naar spieren te blokkeren, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen. Dit resulteert in een gladdere, jonger uitziende huid.

Hoe werkt Botox?

Botox wordt voornamelijk gebruikt voor dynamische rimpels die ontstaan door spierbewegingen, zoals kraaienpootjes rond de ogen, fronsrimpels tussen de wenkbrauwen en voorhoofdsrimpels. Wanneer Botox in de spier wordt geïnjecteerd, ontspant de spier en worden de rimpels minder zichtbaar. Deze behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Voorbereiding op uw Botox Behandeling

Tijdens uw eerste consult bij Clinic Noord krijgt u alle gelegenheid om uw wensen en verwachtingen te bespreken. Onze behandelaren (medische specialisten) zullen uw huid beoordelen en u adviseren over de beste behandeling voor uw specifieke situatie. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op om het beste resultaat te garanderen.

Regio’s die geschikt zijn voor een Botox-behandeling

Veel rimpels in het gezicht ontstaan door het aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. De gebieden die hier het meest last van hebben zijn:

  • Voorhoofdrimpels
  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Wenkbrauwlift met Botox
  • Gummy Smile
  • Bunny lines
  • Neuslippenplooi

Daarnaast wordt Botox ook gebruikt voor de behandeling van:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Tanden knarsen
  • Overmatig zweten (hyperhidrosis)

Voordelen van Botox

  • Vermindering van rimpels en fijne lijntjes: Botox zorgt voor een gladdere huid door rimpels effectief te verminderen.
  • Snel en effectief: De behandeling duurt meestal maar 20 minuten en de resultaten zijn binnen enkele dagen zichtbaar. Wij werken met A-merken.
  • Weinig tot geen hersteltijd: Na een Botox-behandeling kunt u uw normale activiteiten direct hervatten.
  • Preventieve werking: Regelmatige Botox-behandelingen kunnen het ontstaan van nieuwe rimpels helpen voorkomen.
  • Veilig en hygiënisch: Botox is een veilige behandeling die jaarlijks bij miljoenen mensen wordt uitgevoerd.
  • Hoge klanttevredenheid: Bij Clinic Noord streven we naar maximale tevredenheid met natuurlijke en frisse resultaten.

De Botox Behandeling

Een Botox-behandeling duurt gemiddeld 20 minuten. Tijdens de behandeling worden kleine hoeveelheden botulinetoxine A geïnjecteerd in specifieke spieren met een zeer fijne naald. Dit veroorzaakt niet meer dan een klein prikje.

Resultaten en Bijwerkingen

De eerste resultaten van Botox zijn meestal zichtbaar binnen 2-3 dagen, met optimale resultaten na ongeveer twee weken. De effecten houden ongeveer drie tot vier maanden aan. Naarmate Botox vaker wordt toegepast, blijven de resultaten langer merkbaar.

Na de injectie kan er enige roodheid en zwelling ontstaan, wat meestal binnen twintig minuten verdwijnt. Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen onder andere hoofdpijn en lichte blauwe plekken omvatten.

Waarom kiezen voor Clinic Noord?

Bij Clinic Noord bieden we veilige en effectieve Botox-behandelingen aan, uitgevoerd door ervaren en gecertificeerde artsen. Wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteit producten en hanteren de nieuwste technieken om optimale resultaten te garanderen. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden door elke stap van het proces.

Voor Wie is Botox Geschikt?

Veel gestelde vragen

1Wat is Botox precies?
Botox is een gezuiverd eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het wordt al jaren veilig en effectief gebruikt in zowel medische als cosmetische toepassingen.
2Is de Botox-behandeling pijnlijk?
De meeste cliënten ervaren slechts een mild ongemak tijdens de injectie, vergelijkbaar met een kleine prik. Voor extra comfort kan een verdovende crème worden aangebracht.
3Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?
De eerste resultaten van Botox zijn meestal zichtbaar binnen 3-5 dagen na de behandeling, met volledige resultaten binnen 2 weken.
4Hoe lang houden de resultaten aan?
De effecten van Botox houden meestal 3-4 maanden aan. Na deze periode kunt u ervoor kiezen om de behandeling te herhalen om de resultaten te behouden.
5Zijn er bijwerkingen?
Mogelijke bijwerkingen zijn lichte blauwe plekken of zwelling op de injectieplaats, hoofdpijn, en zeldzaam zijn er gevallen van hangende oogleden of wenkbrauwen. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en mild.
6Kan iedereen Botox gebruiken?
Botox is niet geschikt voor zwangere of borstvoedende vrouwen en mensen met bepaalde neurologische aandoeningen. Het is belangrijk om uw medische geschiedenis met de behandelaar te bespreken.
7Wat moet ik doen voor en na de behandeling?
• Voor de behandeling: Vermijd bloedverdunnende medicijnen en alcohol een paar dagen voor de behandeling om blauwe plekken te minimaliseren.
• Na de behandeling: Vermijd intense inspanningen, alcohol en het aanraken of masseren van de behandelde gebieden gedurende 24 uur na de injecties.
• De eerste 4 uur niet gaan liggen of bukken. Dit voorkomt dat de Botox zich gaat verspreiden naar andere gebieden dan bedoeld is.
Tijdens de eerste afspraak wordt de voor- en nazorg uitgebreid besproken met de behandelaar.
8Wat zijn de kosten van een Botox-behandeling?
De kosten van een Botox-behandeling variëren afhankelijk van het aantal benodigde injecties en de specifieke gebieden die behandeld worden. Neem contact op met Clinic Noord voor de gedetailleerde tarieven en persoonlijk advies.

Ons doel

Waarom kiezen voor Clinic Noord?

Wij werken niet alleen met producten die prettig zijn, maar ook wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest. In onze kliniek hechten wij veel waarde aan persoonlijke aandacht en uiteraard staat hygiëne bij ons ook hoog in het vaandel.

Middels een uitgebreid intake gesprek bespreken wij uw wensen en stellen wij een plan op wat degelijk verschil maakt. Door goed te luisteren, de tijd te nemen en zorgvuldig te overwegen helpen wij de cliënten op weg naar een verbetering van het probleem.
We heten u van harte welkom op onze locatie!