PRP behandeling

PRP (Platelet Rich plasma) Gezicht, handen, decolleté en ogen

beeldmerk-klein

De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP Plasma) is uniek in zijn natuurlijke oorsprong. PRP bestaat uit gefilterd plasma van het bloed van de cliënt (vandaar de bijnaam ‘Vampire Facelift’). In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor een stralende, strakkere huid het resultaat is. PRP wordt niet alleen ingezet voor huidverbetering, maar ook voor haarverbetering.

Bij een PRP behandeling nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij de cliënt af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd. Het resultaat van deze procedure is gefilterd plasma van cliënt eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes, inclusief actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP injecties verjongend, verstevigend en hydraterend met als uitkomst een stralende, strakkere huid.

Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen. Wat PRP zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van  eigen bloed, de vitaliteit van de huid terugbrengen.

Het effect van PRP

Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en vitaliteit van de huid. De huid zal er van stralen en verjongen.

Geschiedenis PRP

Tandartsen en orthopedisten maken al jaren gebruik van lichaamseigen bloedplasma en plaatjes in hun werk. Ze doen dit om herstel na een behandeling te bespoedigen. Hun expertise op het gebied van bloedplasma is vervolgens door Regentlab vertaald naar de cosmetische praktijk.

Voordat PRP als onderdeel van een cosmetische behandeling werd geïntroduceerd, is de techniek klinisch getest. Vervolgens is PRP in de praktijk gebracht bij behandelingen van zenuwletsel, tendinitis, osteoartritis, hartspier letsel, bot herstel en regeneratie, plastische chirurgie en kaakchirurgie.

Een voorbeeld van het gebruik van PRP in de geneeskunde is bijvoorbeeld bij een ontsteking aan een pees. Een pees is van nature niet goed doorbloed.

Wanneer deze ontstoken is, kan ons lichaam de ontsteking slecht bereiken en aanpakken. Door een injectie met PRP kan dit gestimuleerd worden. Er worden dan meer bloedvaatjes aangelegd waardoor de ontsteking sneller wordt bereikt en door het eigen lichaam kan worden aangepakt. In de chirurgie wordt PRP ook regelmatig gebruikt om genezing te versnellen, bijvoorbeeld bij wondgenezing en bij genezing van bot- en huidweefsel.

Wat doet een PRP behandeling specifiek voor onder de ogen?

Het gebied onder de ogen is complex waar vaak veel klachten over bestaan. Dit kan gaan over:

  • Diepte onder de ogen
  • Donkere verkleuring
  • Verslapte huid met veel fijne lijntjes/rimpeltjes
  • Vochtverzameling onder de ogen 

Diepte onder de ogen kan in sommige gevallen worden opgevuld met een traangoot filler. Echter, voor alle andere problemen is een filler niet de geschikte oplossing. Met een PRP behandeling voor onder de ogen verstevig je de huid, wat resulteert in een vermindering van fijne lijntjes en donkere verkleuring. Dit zorgt voor een frissere, verjongende en minder vermoeide uitstraling van de ogen.

Waarom een PRP behandeling?

  • Een geheel natuurlijke behandeling
  • Geen fillers, spierontspanners of operatie nodig
  • Gladdere en stevigere huid
  • Verfrissing rondom de ogen en vermindering lijntjes rondom de mond

Voor wie is Prp geschikt?

Veel gestelde vragen

1Wanneer zie ik resultaten van de behandeling?
De resultaten van een behandeling worden zichtbaar in de loop van vier weken na de eerste behandeling. Voor het maximale resultaat worden drie sessies aangeraden met 4-6 weken ertussen. Daarna wordt een halfjaarlijkse onderhoud sessie geadviseerd.
2Hoe vaak moet je een behandeling ondergaan?
Na de PRP-behandeling gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes hun werk doen, dit proces gaat 4-8 weken door. Voor de verbetering van de structuur van de huid van gelaat, hals en/of decolleté wordt geadviseerd een kuur van 3-4 behandelingen te ondergaan met steeds 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna eens in het kwartaal of half jaar een losse behandeling gedaan worden.
3Waarom werkt PRP onder de ogen?
PRP werkt op donkere kringen en pigmentvlekken onder de ogen, aangezien het plasma meerdere componenten bevat die de weefsels rond uw ogen kunnen herstellen en verjongen. Deze elementen omvatten onder meer bloedplaatjes, mesenchymale stamcellen, groeifactoren en cytokinen. Wanneer artsen het PRP-serum met een fijne naald in de huid injecteren, veroorzaakt het een helende cascade die geleidelijk probeert pigmentatie te elimineren en opgehoopte vloeistoffen te verwijderen.
• Een PRP-behandeling onder de ogen kan de verzwakkende laag collageen en elastine in de huid herstellen. Het resultaat is dat de huid haar elasticiteit terugkrijgt en voller wordt om de holtes onder de ogen te vullen.
• PRP kan nieuwe bloedvaten in de huid creëren die zorgen voor een verse toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen verwijderen pigmentatie en melanine en geven je huid een mooie glow.
• De nieuwe bloedinfusie verwijdert ook gifstoffen en opgehoopte vloeistoffen, waardoor het gezwollen uiterlijk en de zwelling verminderen.
• Een verbeterd huidmetabolisme verwijdert dode en stervende cellen. Tegelijkertijd verbranden de ongewenste vetcellen, wat resulteert in een gladdere huid.
4Wat zijn oorzaken van donkere kringen rondom de ogen?
• Ongezonde voeding en andere gewoonten - Een ongezond voedingspatroon met overmatig zout en cafeïne kan leiden tot donkere kringen. Dit komt omdat zowel zout als cafeïne water in het lichaam vasthouden. Te veel roken of drinken kan er ook voor zorgen dat de vernauwde bloedvaten verzakken en gezwollen ogen veroorzaken.
• Stress en onvoldoende slaap - Stress kan een aantal reacties in je lichaam veroorzaken, zoals: B. hormonale onevenwichtigheden en slaapstoornissen. Onvoldoende slaap vertraagt de bloedtoevoer naar uw lichaam en houdt vocht vast rond de ogen, waardoor wallen en donkere kringen ontstaan. Als je gezicht van onderen op je buik slaapt, kan het ook vocht ophopen.
• Ondervoeding – pigmentatie en wallen rond de ogen kunnen ook te wijten zijn aan voedingstekorten in uw lichaam. Net als onvoldoende ijzer en vitamine B12 en K of andere elementen, kan de bloedstroom in uw lichaam worden vertraagd.
• Blootstelling aan de zon - De effecten van de UV-stralen van de zon op de huid rond uw ogen zijn intenser omdat ze fijner zijn in vergelijking met de andere weefsels op uw gezicht. De verhoogde productie van melanine als gevolg van blootstelling aan de zon is ook duidelijker rond de ogen.
• Uitdroging - Het verlies van water uit het lichaam kan de bloedstroom vertragen en ervoor zorgen dat gifstoffen en vloeistoffen zich in de huid ophopen. Dat is waarom je achter de ogen opmerkt.
• Huilen - Emotionele stoornissen kunnen vocht en zwelling rond de ogen veroorzaken. Als je over het gebied wrijft, barsten de fijne bloedvaten, wat resulteert in donkere kringen.
Onvermijdelijke oorzaken van donkere kringen
Hoewel u sommige van de inherente triggers van donkere kringen misschien niet volledig kunt voorkomen, kunt u proberen voor uw huid te zorgen en PRP onder oogzorg te krijgen.
• Genetische neiging - Veel mensen hebben een genetische neiging om donkere kringen onder hun ogen te ontwikkelen. Als dat zo is, kan de pigmentatie blauwachtig zijn, als gevolg van licht dat weerkaatst door de aderen onder de dunne huid. Mensen van Aziatische en Afrikaanse afkomst, met hun donkere huid, hebben de neiging om meer donkere kringen te vertonen.
• Verouderingsproces - Naarmate u ouder wordt, verliest uw huid zijn elasticiteit en vermogen om te herstellen en te regenereren. Daarom begint het dunner te worden, waarbij de bloedvaten periorbitale donkere kringen veroorzaken.
• Reacties op allergieën - Als u vatbaar bent voor allergieën, waarbij de bloedvaten rond uw ogen verwijden of vocht zich ophoopt, overweeg dan PRP als oogbehandeling.
5Wat is de nazorg bij PRP
• Vermijd make-up voor 24 uur
• Vermijd roken en alcohol 24-48h voor en na behandeling
• Vermijd zware inspanning, zweet en hete douche voor 24-48 uur
• Gebruik koude kompressen bij roodheid of zwelling
• Hydrateer de behandelde huid regelmatig
• Eerste 2 weken: geen zon(nebank), sauna, peeling De nazorg wordt uitgebreid besproken tijdens uw eerste afspraak.
6Wat zijn de contra – indicaties?
» immuunstoornissen;
» systemische bloedziekten;
» uitgesproken ptosis (verslapping) van de huid;
» aanwezigheid van een infectieziekte;
» verergering van een chronische ziekte;
» pustuleuze huidlaesies;
» zwangerschap en borstvoeding;
» krankzinnigheid;
» oncologische ziekten;
» Infectieziekten (acute luchtweginfecties, herpes);
» menstruatie op het moment van de procedure;
» Allergische reactie op een antistollingsmiddel (natriumheparine, een medicijn dat voorkomt dat het bloed in de buis stolt).
7Wat is beter - PRP-behandeling of mesotherapie?
Het is moeilijk om deze technieken met elkaar te vergelijken, ze zijn niet gelijkwaardig. PRP-behandeling activeert huidverjonging of haarverbetering van binnenuit met behulp van de eigen middelen van het lichaam. Mesotherapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van meso-cocktails die grote hoeveelheden voedingsstoffen bevatten. Mesotherapie en PRP-behandeling zijn populaire technieken in de esthetiek. Met beide technologieën kunt u tekenen van veroudering en haarproblemen behandelen. Beide technologieën zijn een injectie van actieve ingrediënten in de huidlaag van het gezicht of hoofdhuid. Voor de PRP-methode wordt plasma uit het eigen bloed van de cliënt gebruikt. Hiervoor wordt de benodigde hoeveelheid bloed uit een ader gehaald en gecentrifugeerd om de rode bloedcellen te scheiden. Het verkregen plasma is rijk aan vitamines en aminozuren die nodig zijn om de tekenen van veroudering te elimineren. Bij mesotherapie wordt de rol van plasma vervuld door een vitaminecocktail met een verrijkte samenstelling. De oplossingen kunnen hyaluronzuur, vitamine B en C, zuren, collageen en elastine bevatten. PRP wordt niet alleen op het gezicht gebruikt, maar ook voor het decolleté en voor de behandeling van de hoofdhuid. Vraag de behandelaar om advies als je niet weet welke behandeling beter bij je past.

Wat zijn oorzaken van donkere kringen rondom de ogen?

  • Ongezonde voeding en andere gewoonten - Een ongezond voedingspatroon met overmatig zout en cafeïne kan leiden tot donkere kringen. Dit komt omdat zowel zout als cafeïne water in het lichaam vasthouden. Te veel roken of drinken kan er ook voor zorgen dat de vernauwde bloedvaten verzakken en gezwollen ogen veroorzaken.
  • Stress en onvoldoende slaap - Stress kan een aantal reacties in je lichaam veroorzaken, zoals: B. hormonale onevenwichtigheden en slaapstoornissen. Onvoldoende slaap vertraagt de bloedtoevoer naar uw lichaam en houdt vocht vast rond de ogen, waardoor wallen en donkere kringen ontstaan. Als je gezicht van onderen op je buik slaapt, kan het ook vocht ophopen.
  • Ondervoeding – pigmentatie en wallen rond de ogen kunnen ook te wijten zijn aan voedingstekorten in uw lichaam. Net als onvoldoende ijzer en vitamine B12 en K of andere elementen, kan de bloedstroom in uw lichaam worden vertraagd.
  • Blootstelling aan de zon - De effecten van de UV-stralen van de zon op de huid rond uw ogen zijn intenser omdat ze fijner zijn in vergelijking met de andere weefsels op uw gezicht. De verhoogde productie van melanine als gevolg van blootstelling aan de zon is ook duidelijker rond de ogen.
  • Uitdroging - Het verlies van water uit het lichaam kan de bloedstroom vertragen en ervoor zorgen dat gifstoffen en vloeistoffen zich in de huid ophopen. Dat is waarom je achter de ogen opmerkt.
  • Huilen - Emotionele stoornissen kunnen vocht en zwelling rond de ogen veroorzaken. Als je over het gebied wrijft, barsten de fijne bloedvaten, wat resulteert in donkere kringen.

Onvermijdelijke oorzaken van donkere kringen

Hoewel u sommige van de inherente triggers van donkere kringen misschien niet volledig kunt voorkomen, kunt u proberen voor uw huid te zorgen en PRP onder oogzorg te krijgen.

  • Genetische neiging - Veel mensen hebben een genetische neiging om donkere kringen onder hun ogen te ontwikkelen. Als dat zo is, kan de pigmentatie blauwachtig zijn, als gevolg van licht dat weerkaatst door de aderen onder de dunne huid. Mensen van Aziatische en Afrikaanse afkomst, met hun donkere huid, hebben de neiging om meer donkere kringen te vertonen.
  • Verouderingsproces - Naarmate u ouder wordt, verliest uw huid zijn elasticiteit en vermogen om te herstellen en te regenereren. Daarom begint het dunner te worden, waarbij de bloedvaten periorbitale donkere kringen veroorzaken.
  • Reacties op allergieën - Als u vatbaar bent voor allergieën, waarbij de bloedvaten rond uw ogen verwijden of vocht zich ophoopt, overweeg dan PRP als oogbehandeling.

Ons doel

Waarom kiezen voor Clinic Noord?

Wij werken niet alleen met producten die prettig zijn, maar ook wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest. In onze kliniek hechten wij veel waarde aan persoonlijke aandacht en uiteraard staat hygiëne bij ons ook hoog in het vaandel.

Middels een uitgebreid intake gesprek bespreken wij uw wensen en stellen wij een plan op wat degelijk verschil maakt. Door goed te luisteren, de tijd te nemen en zorgvuldig te overwegen helpen wij de cliënten op weg naar een verbetering van het probleem.
We heten u van harte welkom op onze locatie!