Lipfiller oplossen

Lipfiller oplossen

beeldmerk-klein

Heb je je lippen laten opvullen, maar vind je het toch niet bij je passen? Of wil je liever de filler verwijderen en een nieuwe start maken? De Hyalase behandeling zal er voor zorgen dat de filler zal oplossen in je lippen. Allereerst wordt tijdens de eerste afspraak, je gezicht bekeken en jouw wensen besproken, hieruit blijkt of je geschikt bent voor de behandeling.

In een hyaluronzuurfiller zit een chemische toevoeging. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de hyaluronzuur ketens aan elkaar worden verbonden met het gevolg dat de filler niet gelijk na injectie wordt afgebroken door het lichaam. Hyaluronzuur is namelijk gewoon een lichaamseigen stof. Wil je juist wel dat de filler wordt afgebroken dan bestaat er een enzym, genaamd Hyason. Dit zorgt ervoor dat de hyaluronzuur moleculen kan oplossen. Deze reactie wordt hyaluronidase genoemd.

Verder wordt bepaald hoeveel injecties nodig zijn om de filler op te lossen. Dit is afhankelijk van de plek van de filler en hoeveel filler er gebruikt is. Vervolgens worden meerdere prikjes gezet op de plek waar de filler zit.

Het resultaat is al na een paar dagen tot twee weken zichtbaar. De filler is opgelost en je lippen zijn in de natuurlijke staat.

De hyaluronidase zal in een keer de filler geheel of gedeeltelijk laten oplossen. In sommige gevallen kan het zijn dat je een vervolgbehandeling nodig hebt, omdat de filler niet volledig is opgelost. Mocht dit het geval zijn, kun je na 2 weken opnieuw voor een behandeling komen. De vervolgbehandeling is dan kosteloos.

Lipfiller oplossen

Veel gestelde vragen

1Wat zijn de bijwerkingen van deze procedure?
De belangrijkste bijwerking van Hyalase is een allergische reactie (= zeldzaam), die in ernst kan variëren. Om meer zekerheid te krijgen of u een allergische reactie krijgt, spuiten we een minimale hoeveelheid in de huid van de arm. Wanneer we binnen 10 minuten geen heftige reactie ondervinden, kunt u de procedure ondergaan. Een andere bijwerking van Hyalase kan zijn dat naast de hyaluronzuur filler, ook een beetje van het eigen hyaluronzuur wordt opgelost. Dit heeft verder geen consequenties, behalve dat er lichtelijk volumeverlies kan optreden. Verdere bijwerkingen kunnen zijn: zwelling, blauwe plekken, infectie, een koortslip, asymmetrie na de behandeling.
2Wat is de nazorg van een hyalase behandeling?
Je mag het gebied tot 48 uur na de filler behandeling niet masseren of wrijven. Verder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten. Na de behandeling kunnen wat blauwe plekjes en een zwelling ontstaan. Dit gebied moet je goed koelen, dit kan met een coldpack bijvoorbeeld. Verder mag je tot twee weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de behandeling beïnvloeden.
3Is filler oplossen gevaarlijk?
Het oplossen van lipfiller is niet gevaarlijk voor jouw gezondheid door een behandeling met hyaluronidase. De risico’s zijn in grote lijnen gelijk aan het opvullen van de lippen met fillers: • Kans blauwe plekjes op de plek van de prikjes • De huid kan wat opzwellen na de behandeling van het prikken • De huid kan wat gevoelig aanvoelen of rood zijn na het prikken • Je kunt een branderig gevoel ervaren tijdens de behandeling • Na de behandeling van de lippen kan een koortslip opkomen als je daar gevoelig voor bent.
4Wanneer zie je resultaat?
Hyaluronidase kan heel snel werken, soms al direct na de behandeling. We houden echter altijd twee weken aan voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. Vind je het dan voldoende, is het prima. Mocht je vinden dat er te weinig is opgelost dan kan zonder problemen of extra kosten de behandeling nog een keer herhaald worden.
5Hoeveel sessies met Hyalase heb ik nodig?
Soms kan filler hardnekkig zijn bij het oplossen en is het mogelijk om meerdere behandelingen te ondergaan. Waarschijnlijk heeft u dan veel fillerbehandelingen gehad, de filler bouwt zich in de loop der tijd op en kan gaan migreren. Ook kan het zo zijn dat de filler in het weefsel is geïntegreerd. Daarom kan het zijn dat u meerdere behandelingen nodig heeft om alle filler af te breken. Kleine klontjes filler zullen waarschijnlijk vrij snel oplossen. Bredere gebieden zullen in delen worden afgebroken. Het kan zijn dat de filler op sommige plaatsen verdwenen is, maar op andere plaatsen nog zichtbaar is. Mocht dit het geval zijn, adviseren wij een vervolgbehandeling.
6Wanneer mag ik een behandeling met Hyalase niet ondergaan?
Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, raden wij deze behandeling af. Tijdens de eerste afspraak wordt uitgebreid besproken of u deze behandeling mag ondergaan.
7Voorzorgen vóór de behandeling met Hyalase
Het wordt aanbevolen om gedurende 3 dagen voor uw afspraak bloedverdunnende medicijnen te vermijden (waaronder Ibuprofen of Aspirine). Wij adviseren u om geen alcohol te drinken in de 24 uur voor uw bezoek aan onze kliniek.
8Hoelang na het oplossen van de filler kan ik mijn gezicht opnieuw behandelen of mijn lippen opvullen?
U moet minstens 2 weken wachten (in sommige gevallen raden wij een wachttijd van 4-6 weken aan) voordat u een nieuwe behandeling met filler ondergaat. Dit is om ervoor te zorgen dat eventuele zwellingen en blauwe plekken zijn afgenomen en uw lippen voldoende tijd hebben gehad om opnieuw collageen op te bouwen. Als u te vroeg behandelingen ondergaat, kan de hyalase- oplossing uw nieuwe filler oplossen, wat tot ontevredenheid over uw resultaten kan leiden.

Ons doel

Waarom kiezen voor Clinic Noord?

Wij werken niet alleen met producten die prettig zijn, maar ook wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest. In onze kliniek hechten wij veel waarde aan persoonlijke aandacht en uiteraard staat hygiëne bij ons ook hoog in het vaandel.

Middels een uitgebreid intake gesprek bespreken wij uw wensen en stellen wij een plan op wat degelijk verschil maakt. Door goed te luisteren, de tijd te nemen en zorgvuldig te overwegen helpen wij de cliënten op weg naar een verbetering van het probleem.
We heten u van harte welkom op onze locatie!