FAQ

FAQ Haar Mesotherapie

beeldmerk-klein
1Hoe werkt mesotherapie?
Mesotherapie werkt met een zogenaamde mesogun. Er worden met behulp van de mesogun haarstimulanten, anti-oxidanten en natuurlijke bouwstoffen in de huid ingebracht. Dit wordt gedaan met de zogenaamde micro-injecties waarbij de stoffen ongeveer 1 millimeter diep in de huid worden ingebracht.
2Werkt mesotherapie tegen haaruitval?
Het is van mesotherapie bekend dat dit haaruitval kan stabiliseren en soms zelfs bestaand haar weer voller kan maken. Mesotherapie is daarom momenteel één van de populaire behandelingen tegen haaruitval. Er zijn ook zowel mannen als vrouwen die mesotherapie als alternatief tegen haaruitval gebruiken. Voor optimaal resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De mesotherapie behandeling kan ook goed worden gebruikt in combinatie met een haartransplantatie, om het resultaat nog verder te verbeteren.
3Wat zijn de risico’s van de mesotherapie behandeling?
De kans op risico’s en bijwerkingen van de mesotherapie behandeling zijn er klein. Net als bij iedere andere ingreep bestaat er altijd een kans op bijvoorbeeld een allergie of ontsteking. Om de kans hierop te verkleinen, is het belangrijk dat u zich goed houdt aan de voor – en nazorg. Deze instructies ontvangt u van de kliniek.
4Wat kunt u zelf doen om haaruitval te verminderen?
Wist u dat onder andere ernstige stress de haaruitval kan verergeren? Dit kan ook gebeuren wanneer u niet voldoende belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Heeft u last van haaruitval en denkt u dat dit mogelijk komt door een tekort aan bepaalde essentiële voedingsstoffen? We raden u dan altijd aan om eerst door uw huisarts of dermatoloog te laten onderzoeken, waardoor dit mogelijk komt. Pas wanneer de exacte oorzaak van de haaruitval is achterhaald, kunnen er gericht stappen worden ondernomen om de haaruitval te verminderen.
5Kan ik mesotherapie combineren met haartransplantatie?
Steeds meer mensen kiezen er voor om de mesotherapie behandeling tegen haaruitval te combineren met een haartransplantatie. Dit heeft namelijk twee positieve effecten. Aan de ene kant zorgt mesotherapie er voor dat bestaande haren dikker en gezonder worden, wat ook geldt voor de getransplanteerde haren. Aan de andere kant zorgt mesotherapie ervoor dat haaruitval wordt gestabiliseerd en dat er minder shock loss optreedt na de haartransplantatie behandeling.
6Wat voor resultaat kan ik van mesotherapie voor mijn haar verwachten?
In verschillende studies is aangetoond dat mesotherapie in ongeveer 90% van de gevallen kan zorgen voor stabilisatie van de haaruitval. Dit maakt mesotherapie voor haaruitval één van de effectieve behandelingen die er tegenwoordig beschikbaar is.
7Wat voor bijwerkingen kan ik verwachten van mesotherapie?
Omdat er bij mesotherapie tegen haaruitval verschillende natuurlijke stoffen in de hoofdhuid worden ingebracht, is de kans op bijwerkingen nihil.
8Is mesotherapie behandeling pijnlijk?
Door de meeste mensen wordt de mesotherapie behandeling niet als pijnlijke behandeling beschouwd. De prikjes kunt u uiteraard wel een beetje voelen, mar de pijn is meestal minimaal. Bovendien ervaart u doorgaans ook geen napijn. Wanneer de behandeling klaar is, kunt u de meeste activiteiten vrijwel direct hervatten.
9Hoe is mijn hoofdhuid eraan toe direct na een mesotherapie haar behandeling?
De kleine naaldjes die aan de mesogun zitten, maken uw huid gevoelig. Uw huid is rood en kan licht gezwollen zijn. Probeer het aanraken en wrijven over de huid zoveel mogelijk te vermijden. Hardhandig krabben kan immers wondjes veroorzaken. Wondjes kunnen in sommige gevallen gaan ontsteken, waardoor de wondgenezing moeizaam verloopt.
10Wanneer is mesotherapie niet geschikt?
Mesotherapie kan niet worden toegepast op het moment dat u te maken heeft met een actieve infectie op de hoofdhuid of als u lijdt aan een virale infectie. Diabetespatiënten, maar ook mannen en vrouwen met een stollingsstoornis zal een andere behandeling geadviseerd worden. Het gebruikt van bloedverdunners kan een mogelijke contra indicatie zijn. Tijdens het intakegesprek wordt uitvoerig aandacht besteed aan uw gezondheidstoestand, medische achtergrond en eventueel medicatiegebruik. De contra indicaties worden besproken.
11Wat wordt er afgeraden direct na de mesotherapie behandeling voor mijn haar?
Na de mesotherapie behandeling is het belangrijk dat de werkzame stoffen goed in kunnen werken. Er wordt daarom meestal aangeraden om 24 uur na de behandeling het hoofd niet nat te maken. Kijk daarom bijvoorbeeld uit met douchen. Daarnaast is het belangrijk dat u minimaal de eerste 24 uur na de behandeling niet transpireert. Sla de sportschool of andere sportactiviteiten daarom in eerste instantie over. Kom daarnaast niet met uw handen aan het gebied waar u bent behandeld. Er zijn namelijk verschillende kleine wondjes, die anders ontstoken kunnen raken.
12Zijn de resultaten van mesotherapie bij haaruitval blijvend?
Mesotherapie bij haaruitval heeft uitstekende en langdurige resultaten tot gevolg. U heeft meerdere behandelsessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Om het resultaat zichtbaar te houden, zijn verschillende nabehandelingen nodig. Afhankelijk van uw situatie volstaan 1 tot 2 onderhoudsbehandelingen per jaar.
13Welke nadelen heeft mesotherapie bij haaruitval?
Mesotherapie wordt toegepast met een mesogun en ultra kleine naalden. Als u gevoelig bent en angstig bent voor naalden kan dat als een nadeel worden ervaren. De naaldjes zijn over het algemeen niet groter dan 0.01 tot 0.02 mm en de behandeling is niet echt pijnlijk. Mensen met een angst voor naalden kunnen de behandeling daardoor wel als onaangenaam ervaren.
14Vanaf welke leeftijd kan mesotherapie bij haaruitval toegepast worden?
Jongeren onder de 18 jaar hebben schriftelijke toestemming nodig van ouders en/of verzorgers. Het verdient de aanbeveling dat jongeren samen met een ouder naar het intakegesprek komen.
15Wat kan ik verwachten van mesotherapie?
U kunt nieuwe haargroei verwachten langs de bestaande haarlijn. Ook uw haardichtheid kan verbeteren. Uw haardos en de textuur van uw haar zullen gezonder worden.
16Wanneer kan ik mijn haar wassen na een behandeling?
Geadviseerd wordt om 24 uur te wachten met het wassen van uw haar. Daarna kunt u de milde, reinigende shampoo gebruiken die u anders ook gebruikt om uw haar te verzorgen.
17Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?
Meestal duurt het twee tot drie sessies voordat de eerste resultaten zichtbaar worden. Dit verschilt echter van persoon tot persoon. Het komt ook voor dat na een enkele behandelsessie al resultaat waarneembaar is. Twee tot drie behandelsessies is echter een gemiddelde. Zichtbare resultaten worden waargenomen door een toegenomen haargroei, afnemende haaruitval, een verbeterde haardichtheid en een gezonder ogende haardos.

Ons doel

Waarom kiezen voor Clinic Noord?

Wij werken niet alleen met producten die prettig zijn, maar ook wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest. In onze kliniek hechten wij veel waarde aan persoonlijke aandacht en uiteraard staat hygiëne bij ons ook hoog in het vaandel.

Middels een uitgebreid intake gesprek bespreken wij uw wensen en stellen wij een plan op wat degelijk verschil maakt. Door goed te luisteren, de tijd te nemen en zorgvuldig te overwegen helpen wij de cliënten op weg naar een verbetering van het probleem.
We heten u van harte welkom op onze locatie!